Конкурс од агенција за млади и спорт

Почитувани,

        Агенцијата за млади и спорт по осми пат ги објави конкурсите за „Млади поети“ и „ Млади уметници”, како и за прв пат Конкурс „Млади музички уметници”. Оваа година Конкурсите се дел од  Националнта Програма „2021- година во чест на Блаже Конески”.

Во прилог на овој e-mail ви доставуваме линкови:  

(http://www.ams.gov.mk/images/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81_%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%B8-converted-compressed.pdf)

(http://www.ams.gov.mk/images/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81_%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_wecompress.com_1.doc) и

(http://www.ams.gov.mk/images/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81_%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8-converted-compressed.pdf)  до објавените Конкурси, и Ве замолуваме да бидат споделени со вашите ученици и студенти, со цел нивно учество на истите.

За дополнителни информации слободно обратете се на e-mail gordana@ams.gov.mk тел  070/210-489 или  nasuf@ams.gov.mk  тел  078/553-278  

Со почит 

Агенција за млади и спорт 

Корекција на конкурсот за млади музичари

Почитувани,

Агенцијата за млади и спорт поради техничка грешка го повлекува Конкурсот за млади музички уметници објавен на 20.2.2021 година , и го ребјавува со нова содржина. Се извинуваме поради настаната техничка грешка.

Во прилог линк до Конкурсот за млади музички уметници.

http://ams.gov.mk/images/konkurs_za_objava_-_mladi__muzicari-converted_NAJNOV.pdf

Со почит 

Агенција за млади и спорт